Choose language

Fakturaadministrasjon - enkelt forklart

Bruker din bedrift unødvendig mye tid og ressurser på fakturahåndtering? Med riktig løsning for håndtering av utgående faktura, kjent som fakturaadministrasjon, sparer bedriften både tid, penger og ressurser.

Fakturaadministrasjon -enkelt forklart

I denne artikkelen forklarer vi hva fakturaadministrasjon er, hvilke utfordringer det løser, hvilken rolle teknologi spiller for effektiv håndtering av utgående faktura - nå og i fremtiden. 

Det kan være greit å vite at tjenesten har flere navn. Fakturaadministrasjon er også kjent som: 

Hva er fakturaadministrasjon? 

Fakturaadministrasjon er en tjeneste som hjelper bedriften med å håndtere og administrere utgående fakturaer. Tjenesten maksimerer effektiviteten og sikrer nøyaktighet i regnskapet. Dette inkluderer alt fra produksjon og sending av fakturaer, avstemming og remittering, til purring og inkasso. 

Dersom faktura ikke blir betalt til forfall sørger tjenesten for at faktura følges opp i henhold til lover og regler og arkiveres korrekt. Dataen brukes til rapportering, optimalisering, innsikt, og likviditetsanalyse. 

Effektivt for bedrifter med høyt fakturavolum 

Visste du at bedrifter bruker i snitt 11 timer i uken på å følge opp ubetalte fakturaer? Det er timer du kunne brukt mer verdifullt med Fakturaadministrasjon.

For bedrifter som sender ut mange fakturaer i året kan fakturaadministrasjon utgjøre en betydelig forskjell. I form av administrative besparelser, tid og ressurser, bedre likviditet, bedre innsikt og kontroll. Fordelene med fakturaadministrasjon er mange. 

Slik velger du riktig løsning for fakturaadministrasjon

Når din bedrift skal velge løsning er det lurt å ha oversikt hva som er viktig for nettopp din bedrift. Her er noen kriterier som hjelper deg å velge riktig løsning for fakturaadministrasjon. 

Skalerbar etter behov 

Ulike funksjoner og prosesser bør tilpasses din bedrifts behov. Slik at du kan legge til og/eller fjerne funksjoner underveis. 

Sikkerhet og GDPR

Myndighetene stiller stadig strengere krav til sikkerhet og GDPR. Husk å ta dette i betraktning når du skal velge løsning for fakturaadministrasjon. 

Brukervennlighet og funksjonalitet 

Sørg for å velge et system som er enkelt og å bruke, både for deg og dine kunder. Velg en tjeneste som tilbyr de funksjonene du trenger, for eksempel automatisert påminnelse om forfalte betalinger og tilpassede fakturamaler.

Automatiseringsgrad

For økonomiavdelingen er kostnadseffektivitet og nøyaktighet essensielt. Sørg for å velge en løsning som benytter AI-teknologi. AI kan styrke sikkerheten, beslutningsprosesser, og redusere menneskelige feil. 

Pris

Sammenlign priser og avgifter for å finne en løsning for fakturaadministrasjon som passer din økonomi.

Fakturaadministrasjon - et fremtidsikkert system

Digitalisering og automatisering er nøkkelen til suksess for håndtering av utgående faktura. Teknologiens rolle vil være sentralt for videre utvikling av fakturaadministrasjon. Fremtidens fakturaadministrasjon vil blant annet inneholde en mer effektiv fakturahåndteringsprosess. Teknologien vil tilføye ekstra perspektiver. Som for eksempel prognoser og analyser rundt fakturatrender og utgifter, noe som gir bedrifter dyptgående innsikter i økonomiske mønstre og potensielle besparelser. 

Spar tid og penger med fakturaadministrasjon

Fakturaadministrasjon er løsningen for enhver bedrift med høyt fakturavolum. Med fakturaadministrasjon sparer du verdifull tid, reduserer menneskelige feil og forbedrer likviditeten i bedriften din. 

5 enkle steg til bedre likviditet

Gratis guide for deg som vil ha tips til bedre likviditet i bedriften.

Gå til guide

 

 

 

Related blog posts