Choose language

Slik får du inn pengene før nyttår

Har du fakturert, men ikke fått betalt? Da anbefaler vi å følge opp kundene for å sikre at pengene dine kommer inn før årsslutt.

Blog_nyttår_1024x512

Å få betalt til forfall kan være en avgjørende utfordring for mange bedrifter, spesielt når slutten av året nærmer seg. Dersom du følger opp ubetalte fakturaer nå sikrer du sunn likviditet som igjen gir bedriften din en konkurransedyktig fordel. Og det beste av alt, du setter bedriften i en sterk posisjon for å takle hva enn det nye året måtte bringe.

Ikke glem betalingsoppfølgingen 

Visste du at over 8 av 10 betaler etter første purring? De aller fleste trenger bare en høflig betalingspåminnelse. Jo lenger du venter med å følge opp fakturaen, jo vanskeligere blir det å få inn pengene. 

Her er noen strategier som kan hjelpe bedrifter med å få inn pengene raskt før året er slutt.

Husk halv skatt i november og desember

Av erfaring så opplever vi økt kjøpekraft og betalingsvilje i november og desember grunnet halv skatt. Vi anbefaler deg derfor å sende forfalte fakturaer til purring nå, slik at du øker sannsynligheten for å få betalt.

Sørg for å ha gode grunndata

Grunndata er basisinformasjon du har på kunden din. Riktig grunndata er viktig for at fakturaen din både skal komme korrekt og raskt frem – til riktig person / bedrift. 

For bedriftskunder må du ha riktig organisasjonsnummer. For privatkunder må du ha mobilnummer og e-post.

Send faktura elektronisk

Sender du faktura i samme kanal til alle kundene dine? Da har du kanskje opplevd at kredittiden varierer fra kunde til kunde.  

Visste du at 90% andel e-faktura blir betalt til forfall? Å fakturere elektronisk er en enkel, rask og sikker måte å sende en faktura på. Du sparer både tid og penger, og det er mer miljøvennlig.

Les mer om optimalisert fakturadistribusjon med Amili Send

316

Tilby flere betalingsløsninger

Ved å tilby flere betalingsmetoder gjør du det enklere for kundene å betale. Dette gir kundene flere alternativer for å gjøre betalinger og øker sjansen for raskere innbetalinger. 

Dette betyr færre forsinkede betalinger og en sunnere kontantstrøm for bedriften. Fjerning av betalingsbarrierer sparer tid, ressurser og sikrer raskere betaling.

Legg til rette for raskere betaling med Amili Pay

Automatiser betalingsoppfølgingen

Sett betalingsoppfølging i system. Ved å automatisere betalingsoppfølgingen med AutoCollect fra Amili, sørger tjenesten for å sende ut påminnelser i tide. Kredittiden kortes ned og du får raskere betalt. 


Med AutoCollect, som du finner i de fleste økonomisystem, sparer du både tid, frustrasjon og penger. Du slipper å sette deg inn i lover og regler. Tjenesten sender ut påminnelser i tide - og du kan følge status på prosessen underveis.

Få en god start på det nye året

Husk at likviditet er en viktig indikator på bedriftenes økonomiske helse. Med god likviditet kan du senke skuldrene og heller fokusere på å nå mål og ambisjoner for det nye året - med motivasjon og økt selvtillit!

 

 

 

 

 

Related blog posts